Geçen yıl Yunus Emre Gençlik Merkezi ile ortaklaştırılan projede 12 köy ziyaret edilerek, köy meydanında çocuklarla oyunlar oynanmıştı. Proje için Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi bu yıl da harekete geçerek köy okullarına gitmeyi hedefliyor.

munzur_ic-006.jpgProje hakkında bilgi veren Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eş Sözcüsü Ferhat Güven şunları ifade etti: “Geçen yıl projemiz kapsamında 12 köyümüze misafir olduk. Minik kardeşlerimizle oyunlar oynadık, çevre temizlikleri gerçekleştirdik. Geçen yıl projemizi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yunus Emre Gençlik Merkezi ile ortaklaştırdık. Projemiz kapsamında İyilik Ağacı ve Genç Dönüşüm Etkinlikleri kapsamında KPSS, LYS, YGS sınavları sonrası eğitim ve öğretim kurum ve kuruluşları önlerinde topladığımız kalemler yine gönüllü gençlerimizle topladığımız kırtasiye malzemelerini köy okullarına ulaştırdık. Bu yılda Yunus Emre Gençlik Merkezi yetkilileriyle bir araya gelerek projenin ortaklaşa yürütülmesi için görüşmeler gerçekleştirdik. Kurum ve Kuruluşlardan gelen cevapları bekliyoruz. Proje kapsamın da duyarlı vatandaşlarımız kırtasiye malzemelerini Yunus Emre Gençlik Merkezine ulaştırabilirler. Bu yıl da 12 köyü ziyaret etmek istiyoruz. Munzur’un Çocukları İçin Güçlü Yarınlar Projesi için tüm duyarlı halkımızdan da destek bekliyoruz.”

Öte yandan Proje için ayrıntılı bilgiye; Facebook üzerinden “Munzur’un Çocukları İçin Güçlü Yarınlar Projesi” yazarak ulaşabilir.