Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kalafat, başarılı genç bilim insanlarını desteklemek için verilen  BAGEP kapsamında matematik branşında yapmış olduğu çalışmalardan ödüle layık görüldü.

Munzur Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü kurucu üyelerinden olduğunu, 2012 yılından itibaren Munzur Üniversitesinde görev yaptığını belirten Kalafat, “Aslen matematikciyim. Çalışma alanlarım 4. ve 7. boyutta diferansiyel geometri. Çalışma alanlarım kapsamında iki tane TÜBİTAK projesi yürütüyorum. Projeler kapsamında iki proje için 8 tane bursiyerimiz var ve mastır, doktora, post doktora yapıyorlar. Bu ay başvurduğumuz bilim akademisi tarafından Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) ödülüne layık bulunmuşuz. Bu ödül her yıl belli sayıda öğretim görevlisine dağıtılıyor. Bu sene matematik branşında 4 kişiye ödül verilmiş. Boğaziçi Üniversitesinden 2, birer ödülü de Koç Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi almış. Bizim üniversitemizden de ben alacağım. Çalışmalarımız devam ediyoruz. Üniversitemize daha başka başarılar kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

BAGEP ödüllerinin amacının üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve biri birilerinin araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kalafat, ödülünü 14 Nisan 2016 tarihinde Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesinde düzenlenecek programda alacağını da sözlerine ekledi.