Pülümür İlçesi Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, Pülümür Özel İdare Eski Müdürü Gürsel Koç hakkında Malatya Bölge İdare Mahkemesine görev yaptığı dönemde usulsüzlükler yaptığını iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Pülümür Özel İdare Müdürü iken hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle bu görevinden alınan ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Gürsel Koç hakkında Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren tarafından Malatya Bölge İdare Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunuldu.

Muhtar Eren, suç duyurusu dilekçesinde Koç’un görev yaptığı döneme ilişkin şu iddiaları dile getirdi:

2000’li yıllarda 7 bin TL’lik kömürün alınmış gibi gösterildiği ve vatandaşlara dağıtılmadığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Bal Toplama Merkezi’nden Migros A.Ş. ye satılan ve şekerli olması nedeniyle birliğe iade edilen balların akıbeti, Efeağılı Köyü’nün yol yapımı için ayrılan paranın akıbeti, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından belgesiz odun alımı, Dağyolu Köyü’nde bir vatandaşa verilen 21 bin Euro projeye destek parasının akıbeti, Önceki Kaymakam Alper Balcı döneminde 82 bin TL köy yollarının açılması için harcanmış gösterilmiş ancak köy yollarının açılması için mazot parasının köy bütçesinden ödendiği ortaya çıkmış, bu harcamalar yıllar itibariyle fahiş şekilde artmıştır.

İlçedeki meralar usulsüz şekilde kiralanmakta, Pülümür Mera Komisyonuna mera kiralanmasından aktarılan 130 ile 140 bin TL tutarındaki paranın akıbeti, Gürsel Koç, hakkında ön inceleme yapılan 2009 yılı sonu ile 2010 yılı başında Bal Toplama Merkezi adı altında şirket kurmuş memur olmasına rağmen ortaklığını bir süre devam ettirmiş daha sonra şikayet üzerine ortaklıktan ayrılmak zorunda kalmıştır.

Gürsel Koç ve ailesinin malvarlığının tespitini de talep eden Hıdır Eren, bu konuya ilişkin yüzeysel raporlar hazırlandığını ileri sürdü.

Muhtar Eren Gürsel Koç hakkında mahkemeden soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararın iptalini talep etti.

suc_ic.jpg

Koç: “İddialar asılsız”

Hakkındaki iddiaları ilişkin görüştüğümüz Pülümür Özel İdare Eski Müdürü Gürsel Koç ise hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Hakkındaki iddialara ilişkin valilik tarafından iki müfettiş görevlendirildiğini ifade eden Koç, “bu soruşturma sonunda İl İdare Kurulu hakkımda soruşturma açılmasına gerek görmedi. Daha önce de Mülkiye Müfettişleri dosyaları inceledi. Ben son derece rahatım. Bütün bunlar hayali iddialar. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bekliyorum. Mahkemenin sonuçlanmasıyla birlikte hakkımda bu iddiaları dile getirenler hakkında yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

Öte yandan Gürsel Koç’dan boşalan Özel İdare Müdürlüğü görevine Maliye’de çalışan Nuran Karakaya vekaleten atandı.