İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin startı, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikle başladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sercan Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan ve yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı etkinlikte Sağlık Müdürü Dr. Sercan Özaydın, projeye ilişkin bilgi verdi.

ogrenciler-112-(7).jpg

Dr. Özaydın, "Sağlık Bakanlığımızın ''Yaşama Yol Ver'' medya kampanyası adı altında başlattığı  Minik 112 Projesi kapsamında, öğrencilerimize 112 çalışmalarını, Trafikte Ambulanslara yol verilmesi, 112 Acil çağrı hattının gereksiz meşgul edilmemesi, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı hattının aranması gerektiği konularında bilgiler verilirken, aynı zamanda ambulansın içindeki malzemeleri görme imkanı da sunmayı hedefledik.

ogrenciler-112-(1).jpg

 Öğrencilerimizde farkındalığı arttırmak için bakanlığımızın hazırlamış olduğu materyaller öğrencilerimize hediye ettik. Maalesef 2018 yılında ilimiz 112 iletişim hattına yapılan 100 bine yakın aramanın ancak yüzde 15’i anlamlı ve gerçek hasta ihbarlarına dayanıyordu. Bunun önüne geçmek için Bakanlığımız etkin ve önemli politikalar icra etmektedir. Biz de Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü ailesi olarak bu gibi etkin ve interaktif farkındalık projeleriyle çocuklarımızın algısını geliştirmeyi hedefliyoruz. Keyifli ve eğitici geçtiğine inandığım programların dönüşlerinin yüz güldürücü olması da motivasyonumuzu arttırıyor" dedi.

ogrenciler-112-(4).jpg

Dr. Özaydın'ın konuşmasının ardından 112 Hekimi Dr. Meltem Ceylan, öğrencilere 112'nin görevi ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Sunumun ardından öğrenciler, öğretmenevi bahçesinde hazır bekletilen ambulansları gezerek bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği projenin merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda devam edeceği belirtildi.

ogrenciler-112-(8).jpg

ogrenciler-112-(6).jpg