Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Munzur Ortaokuluna 50 bisikletin teslim törenine Vali Vekili Olgun Öner, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Munzur Ortaokulu yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

bisiklet_ic-001.jpgTeslim töreninden önce konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, “Fiziksel hareketsizlik, pek çok hastalık için önemli bir risk faktörü olmakla birlikte, tüm dünyada ölüm nedenleri arasında 4. Sırada yer almaktadır. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen küresel hedefler arasında ülkelerin 2025 yılına kadar fiziksel olarak hareketsiz nüfus oranının yüzde 10 azaltmaları beklenmektedir. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, sağlık otoriteleri ve bu otoriteler ile işbirliği yapacak ilgili tüm kuruluşlar tarafından, toplumun her kesimine ulaşılması, örgün ve yaygın eğitim çalışmalarının hızla yaşama geçirilmesi, birey, aile ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Dr. Musa Şahin, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında; fiziksel aktivitenin desteklenmesi ve fiziksel olarak aktif nüfus oranının arttırılması amacıyla geliştirilen Fiziksel Aktiviteye Teşvik Projesi 2014-2017 doğrultusunda, okullarda seçmeli spor fiziki etkinliği dersi alan öğrencilerin bu konuda desteklemek üzere Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilen 50 adet bisiklet İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Tunceli Merkez Munzur Ortaokuluna törenle teslim edilmiştir” diye konuştu.

Kurdele kesimiyle bisikletler hizmete girerken, öğrenciler gönüllerince bisiklet sürme keyfi yaşadı.