Ziyaretinde köylülerle sohbet eden Milletvekili Şahin yaptığı açıklamada, yeniden başlayan çatışmalı süreçten en fazla nasibini alan yerlerden birinin de Dersim olduğunu söyledi.

Dersim’de ilan edilen özel güvenlik bölgelerine de değinen Şahin, “Bu bölgelerin hepsinde de yaşam vardı. 2009’dan beri insanlar kendi yerlerine geri dönmeye başladı. Hükümet de insanların geri dönüşlerini bir dönem destekledi. İnsanlar buralarda yaşamlarını kurmaya başladılar. Ki bu süreçle birlikte daha da büyük bir göç yerinden etme çabaları var. Şunu söyleyebilirim. Burada biz barışın tarafıyız. Bu topraklarda yaşayan herkes barışın bedel istediğini biliyor. Savaş isteyenler bir avuç. Bizler daha cesaretle barışı savunacağız. Hep beraber bunu da başaracağız” dedi.

Yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen operasyonların insanların yaşam alanlarını daralttığını dile getiren Milletvekili Edibe Şahin, “Her çatışmanın olduğu yerde mutlaka insanların yaşam alanları daraltılıyor. İnsanlar tekrar yerimizden edileceğiz kaygısını taşıyorlar. Ancak insanların toplumsal hafızaları taze. Bir daha 1990’ları bir daha yaşamayacağız diyorlar. İnsanlar yerlerinde ve yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar” diye konuştu.

HDP Dersim Milletvekili Edibe Şahin, savaş isteyenlere 1 Kasım’da yurttaşların gereken cevabı vereceğini de sözlerine ekledi.