Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından illere gönderilen Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri öğrencilere seçme, seçilme, oy kullanma, demokratik liderliği benimseme, katılımcı olma, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma ve hoşgörü becerilerinin kazandırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi” kapsamında,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen Öğrenci Meclisi seçimine İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Batur ve öğrenciler katıldı.

merkez_ic-001.jpgDemokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Başkanı Seçimine katılan Şube Müdürü Metin Batur konuşmasında; öğrencilere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclisin kurulması, Meclisin çalışmaları ve Meclis’te seçim yapılması hakkında bilgi verdi.

Şube Müdürü Batur, “sizler gibi gençlerin ileride bu çağlarda aldığınız sağlıklı nitelikli olayları bilen eğitimli geleceğin Türkiye’sini daha iyi yöneteceğine inanıyorum. Hepinizin ileride en üst makamlarda olmanızı diliyorum ” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler kendi aralarında önce geçici divan kurarak seçime geçti.

İl Öğrenci Meclis Başkanlığı için beş aday seçildi. Seçimde 16 oy kullanıldı. Tunceli Anadolu Lisesi öğrencisi Gülsüm İlarslan 7 oy, Şehit Nurgül Bayram Aladağ İlkokulu öğrencisi Diyar Acar 5 oy, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sidal Yüksel 2 oy, Sarı Salutk İlkokulu öğrencisi Aris Can Karataş ile Özel Kalan Ortaokulu öğrencisi Elif Su Taşdelen 1’er oy alarak 19 Kasım 2015 günü İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimine hak kazandılar.

Seçimde seçilen adaylar 19 Kasım 2015 günü İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimine katılarak Dersim’i temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisine gidecek aday seçimi yapacak.