Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçmesuyu Şube Müdürü Kamil Ceyhan,  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçmesuyu Şube Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisi Tolga Bahadır ve İnşaat Mühendisi Orkun Sayılgan, Devlet Su İşleri Elazığ Bölge Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Orhan Türkmen ile İnşaat Mühendisi Hıdır Keşkek, Devlet Su İşleri Tunceli Şube Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Cem Pak ve Belediye Çevre Mühendisi Bülent Yeşilgöz, Mercan Suyu projesini yerinde incelemelerde bulundu.

mercan_ic-002.jpg

Heyet, önce Mercan Çayın’da suyun alınması planlanan bölgeye giderek, incelemelerde bulundu. Ardından mevcut durumda kentin su ihtiyacını karşılayan Zağge Kaynağı, Zagge2-Kırkgöze Kaynağı, Büyükyurt(Hakis) Kaynağı ve Sondaj Kuyuları, su iletim ve terfi hatları ile bazı su depoları yerinde incelendi.

Tunceli Belediye Başkanlığından incelemeye ilişkin yapılan açıklamada, “Proje ile vatandaşlarımızın en temel hakkı ve ihtiyacı olan temiz, sağlıklı ve yeterli suyun uzun yıllar sorunsuz bir şekilde karşılanması hedefleniyor” ifadelerine yer verildi.