Yüksel, görev yeri değişikliği nedeniyle iş yükünün artacağını, mektup, fatura ve tebligatların gecikeceğini ve halkın ciddi mağduriyet yaşayacağını belirtti.

Posta emekçilerinin görev yerlerinin değiştirilmesi nedeniyle PTT önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Haber Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel şunları kaydetti: “Posta emekçilerinin çalışma koşullarını ve Tunceli’yi bilmeyenlerin, masa başında yaptıkları çalışmayla arkadaşlarımızın görev yeri değiştiriliyor.

Öncelikle böyle bir dönemde yapılacak olan atamalara itiraz ediyoruz.

Bu atamaları yapmak isteyenler sanki bu ülkede yaşamıyor gibi davranıyor.

Atama dönemi bittikten ve çocukların okula başlamasından sonra yapılacak o.an bu atamalar birçok mağduriyete yol açacaktır.

Norm fazlası personel okula başlayan çocuklarını atanacakları yerdeki okullara kaydettirmek ya da çocuklarını ve eşlerini şu an çalıştıkları yerde bırakarak başka bir yere çalışmaya gitmek zorunda bırakılmaktadır.

mektup_ic.jpg

Anayasanın 41’inci maddesindeki düzenleme “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar. Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir” şeklindedir.

Yapılan bu uygulama açıkça Anayasa’nın 41’inci maddesine aykırıdır.

Norm çalışması PTT emekçilerinin çalışma koşullarını bilmeyen, Tunceli’yi tanımayan kişilerce masa başında yapılmıştır. Cihetlerin belirlenmesinde sadece gönderi sayısının dikkate alınması doğru değildir.

Cihet çalışması yapılırken dağıtımı etkileyen nüfus yoğunluğu, dağıtım yapılan alanın coğrafi durumu da dikkate alınmalıdır.

Ayrıca sendika temsilcilerinin de yer aldığı komisyonlarla bu çalışmanın yapılması gerektiği açıktır.

Tunceli’de cihet sayısı düşürülmüş ve norm fazlası dağıtıcı ortaya çıkmıştır. Ancak cihet sayısı düşürülürken yukarıda belirttiğimiz hususların göz önüne alınmamıştır.

Norm kadro ile ilgili çalışmalarda, günlük gönderi sayısı değil, yukarıda belirttiğimiz hususların da dikkate alınması halinde norm fazlası personelle ilgili gerçek sayı ortaya çıkacaktır.

Norm fazlası olduğu iddia edilen çalışma arkadaşlarımızın tayininin çıkarılmasından sonra kalan personelin iş yükü artacak ve asıl bedeli Tunceli halkı ödeyecektir.

İş yükünün artması nedeniyle mektuplar, faturalar, tebligatlar haklımıza da geç ulaşacak mağduriyetler artacaktır.

Bu tayin işleminin asıl mağduru Tuncelililer olacaktır.

Bu nedenle Tuncelililere PTT emekçilerine sahip çıkmaya, bu tayinlere tepki göstermeye çağırıyoruz.”