Tunceli Edibe Şahin'in katılımıyla Cumhuriyet Mahallesi genelinde Revizyon ve İmar Planı hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya Başkan Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Kasun, Belediye Meclis üyeleri, Belediye İmar ve Fen İşleri Müdürleri, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

baskan_ic.20121224185724.jpg

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Edibe Şahin, Belediye olarak Demokratik, katılımcı, Ekolojik, cinsiyet Özgürlükçü bir yerel yönetimler modelini esas aldıklarını belirterek, “Hesap verebilirliği önemsiyoruz. Bizlerin kente ve mahallenize dönük bir planlamamız var fakat burada yaşayanlar olarak sizlerin düşünce ve önerileri, öncelikleri bizim için esastır. Bu temelde yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmak ve sonrasında sizleri dinlemek istiyoruz. Bu mahallemizde evler yıkılmak üzere. Revizyon ve imar planı çalışmalarına bu mahallemizin ihtiyacı var. Buraya toplanma amacımız, sizler nasıl bir mahalle istiyorsunuz? İhtiyaçlarınız nelerdir?  Sizlerin düşünce ve önerilerinizi alarak planlamak bizler için önemlidir. Biz belediye olarak isteriz ki Kültürümüzü taşıyan,  inançlarımıza uygun bir mahalle yaratmak, Yeşil alanları olan, çocuk parkı, yaşlılar parkı, okul, hastane, gezilebilecek ve spor yapılacak yani nefes alabilecek güvenli bir mahalle yaratmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu mahallemizde plan çalışmalarını, harita çalışmalarını yaptık, ama bunlarla bitmiyor. Sizlerin de görüş ve önerilerini alarak bu mahallemizin planı yapıp, plancıya sunacağız. Plancı, ölçüp, tartıp olması gerekeni iletecek bize, biz de sizlere sunacağız. Bu planlama kapsamında belediye olarak size katkı sunmak için, en düşük harç neyse bu bölgede onu uyguladık. Proje maliyetini de düşürerek sizin katılımıyla sizlerin kazanmanızı istiyoruz” dedi.

baskan_ic1.20121224185738.jpg

Daha sonra söz alan İmar Müdürü Mahmut Nizam Özlütaş, “Bu mahallemizi yenilemek için ortak bir çalışma yürütmemiz gerekiyor. Uzun süre yaşanılabilir bir çevre istiyorsak,  yeşil alanları, okul, park, dinlenecek alanlara ihtiyacımız olacaktır. Mahalle bütünüyle ilgili değişim gerekiyor, bundan dolayı sizlerin görüş ve önerilerinize ihtiyacımız var. Jeolojik etüt elverirse bu mahallemize 5 kat ve geniş yollar yapılabilir. Bütün bunlar sizin kazanmanız için, sizin güzel bir bölgede güzel bir yaşam sürmeniz içindir” diye konuştu.

baskan_ic2.20121224185750.jpg

Toplantıda, mahalle sakinleri de konuya ilişkin soru, görüş ve önerilerini Belediye Başkanı Şahin ve ilgililere iletti.