İl merkezindeki bütün mahallelerde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Edibe Şahin, Belediye Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi çalışanları ve çok sayıda mahalleli kadın katıldı.

Toplantılarda, kentsel çalışmalarını anlatan Başkan Edibe Şahin, 2012 yılında yaptıkları ve 2013 yılında yapacakları kentsel projeleri tanıttı.

Başkan Şahin, “2013 yılındaki projelerimiz, Otopark, Atıksu Arıtma Tesisi, Katlı otoparklar projesi, Kültür merkezi projesi, Pazar yeri projesi, Kapalı düğün salonu projesi, Kent mezarlığı projesidir” dedi.

Kent genelinde yapılan çalışmalarda kadınlara öncelik verildiğini ve kadınlara dönük ağırlıklı olarak eğitim, kültür, istihdam alanlarında yoğunlaştıklarını belirten Şahin, “Biz belediye olarak bütün çalışmalarımızı kadın bakış acısı ve engelli vatandaşlarımızı düşünerek planlıyoruz. Kadın bakış acısıyla kadın dostu kentleşme yaratmak zorundayız.4 yıldır çok iyi bir şekilde çalışıyoruz. Bilindiği gibi dağınık bir coğrafyadayız ve kısıtlı imkanlara rağmen iyi yerlere geldik.  Çevreyle ilgili halkımızla ortaklaşa çalışmalarımız oldu. Halkımızla beraber barajlara karşı mücadelemizin sonucunda Pülümür barajı iptal edildi” diye konuştu.

Tüm Dersimli kadınların 8 Martta alanlarda olması gerektiğinin altını çizen Başkan Edibe Şahin, “Bizler Dersimli kadınlar olarak 8 Martta meydanlarda olacağız. Bu yürütülen süreçte kadınlar olarak biz de varız.  ‘Bizim de söyleyecek sözümüz var’ demek için ve bu güne kadar bu mücadeleyi yürüten bütün kadınlar adına orada olduğumuzu duyurmak için haykıracağız. İnanıyorum ki o gün hepimiz alanlarda olacağız ve bu günü sahipleneceğiz” dedi.

 

Başkan Edibe Şahin 8 Mart'ın anlam ve önemini anlatarak, bu günde belediye kadın çalışanların izinli olduğunu belirterek, Kentte yapılacak etkinliğe kadınların katılması için çağrıda bulundu.

 

  Toplantıda kadınlar, çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini sundu.