Dersim Özgür Öğrenci Derneği (DÖ-DER) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, BDP İl Başkanı Ergin Doğru ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş nedeniyle Merkez Sanat Sokağı’nda bir araya gelen kitle buradan “Baskılar ve Gözaltılar Bizi Yıldıramaz” pankartıyla gözaltında bulunan 7 kişinin tutulduğu Tunceli Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada on dakikalık oturma eylemi yapan kitle adına BDP İl Başkanı Ergin Doğru bir açıklama yaptı.

Doğru açıklamasında şunları söyledi: “Direnen mazlum Lice halkıyla birlikte olmaya çalışan ve demokratik eylem hakkını kullanan 7 genç arkadaşımızın gözaltına alınması son derece yanlıştır. Gerek Türkiye'nin birçok kentinde, gerekse Kürdistan'da  demokratik haklarını kullanarak gösteri yapan gruplara AKP'nin Polisi ve Askeri saldırarak gözaltı terörü uygulamaktadır. Bugün Emniyet'te gözaltında tutulan 7 genç arkadaşımız sadece demokratik ve insanı olarak Lice halkına sahip çıkmak ve destek olmak amacıyla düzenlenen bir demokratik hak olan gösteriye katılmışlardır. Bizler her şartta demokratik gösteri hakkımızı kullanırız, kimse buna engel olamaz. Bir yerde baskı, zulüm ve işkence varsa gösteri de demokratik haktır, kullanılır, bizler de haklarımızı kullanıyoruz."

eylem_ic-001.jpg

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.

İki gün önce Tunceli Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde Lice’de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla polisle çatışan gruptan 7 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğünde sorgularına devam eden 7 kişinin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.