Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi’nde görevli gıda kontrolörlerince Tunceli il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren kasap, market, lokanta ve restoranlar ile unlu mamuller ve tatlı satış yerleri, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerlerinde denetim ve kontrolleri sıklaştırdı.

Ekipler, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmaları için, gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini 174 Alo Gıda hattına yapabileceklerini bildirdi.

Denetimlere ilişkin yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimlerin, Kurban Bayramı süresince kurbanlık satış yerleri ile kurban kesim yerlerinde denetimler gerçekleştireceği kaydedildi.

bayram_ic-001.jpg

Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: “Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte etlerin kolay bozulması ve iyi saklanması gerektiğinden parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin sağlıklı ve hijyenik ortamlarda son tüketiciye ve toplu tüketim yerlerine arz edilmesi büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin,  İl Müdürlüğümüz tarafından kayıt altına alınarak denetimi gerçekleştirilen ruhsatlı işletmelerde yapılması gerekmektedir.”