Güvenlik gerekçesiyle yapılan bu uygulamaya karşı köylüler, bölge milletvekilleri ve insan hakları savucularından oluşan bir heyetin bir an önce bölgeye gelmesini istedi.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde, Yeşilyazı, Burnak, Kızık köyleri ve bağlı mezralarda, Yeşilyazı Jandarma Karakolu'nun inşaatı yapıldığı gerekçesiyle köylülerin akşam saatlerinde dışarı çıkmasına yasak getirildiği belirtildi. Duruma tepki gösteren ve yardım talebinde bulunan köylüler, BDP Ovacık İlçe Örgütü'ne başvurdu. Yaklaşık bir haftadır OHAL uygulamasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten köylüler, can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan BDP Ovacık İlçe Başkanı Gülender Demirdöğen, köylülerin zor durumda olduğunu ve bir heyetin bir an önce köye gitmesi gerektiğini ifade ederek, "1990'lı yılların uygulaması insanlarımızı tedirgin ediyor. Başta seçilmişler ve İnsan Hakları kuruluşları bir heyet oluşturarak olayı araştırılma talebi vardır. Askeriyenin karakol yapımı gerekçe yaparak insanlarımızı evlerine hapsetme hakkı yoktur" dedi.

Yeşilyazı, Burnak, Kızık Köyü ve mezralarda yaşayan vatandaşlar da bölge milletvekilleri ve insan hakları savunucularına çağrı yaparak, kurulacak bir heyetle bölgeye gelmelerini istedi.