Köy muhtarı Hıdır Eren ve Kırkmeşe Köyü Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ali Musa Hür, katkılarından ötürü yetkililer ile köylülere teşekkür ederken, yolun sıkıntılı olan 150 metrelik bölümünün de çözümünü beklediklerini söyledi.

koylu-de-katki-sundu-(1).jpg

Konuya ilişkin konuşan Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, köylerinin 3 yüzyıl önce kurulduğunu belirterek, “Köye ulaşım sağlayan bir yolumuz vardı ancak sağlıklı ulaşım sağlanamıyordu. Bir yerde refah ve yerleşimin olabilmesi açısından ulaşım birinci öncelik. Yıllardır yolumuzun asfaltlanması yönünde talebimiz vardı. Bu dönem sayın kaymakamımız, il özel idaresi genel sekreterimiz ve köylülerimizle müzakere yaptık. Köylümüzün 80 bin liralık katkısı ve devlet desteğiyle yolumuzu asfalt yaptık. Köyle ilgili bütün sorunlarda köylülerimizin büyük desteğini görüyoruz. Yolla ilgili bazı virajlar ile 150 metrelik bölümde sıkıntılar var. Bunları da gerek sayın kaymakamımız gerekse de sayın genel sekreterimizle görüşerek en kısa sürede çözmeyi hedefliyoruz. Yolumuzun asfaltlanmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl dışı ve yurtdışında yaşayan köylülerin son yıllarda zamanlarının büyük bölümünü köyde geçirdiklerini ifade eden Eren, “Yazın 50 hanenin üzerinde insan yaşıyor köyümüzde. Ulaşım sorunumuz çözüldü. Su sorunumuz yok. Şu anda internetle ilgili sıkıntımız var. Özellikle gençler geldikleri zaman bunun sıkıntısını yaşıyorlar. Telefon hattımız var ancak çalışmıyor. O nedenle köylülerimiz aboneliklerini iptal etmek zorunda kaldı. İnternet sorununu da inşallah en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

DERNEK BAŞKANI HÜR, “YILLARDIR KANGREN OLUN YOL SORUNUMUZ ÇÖZÜLDÜ”

Yıllardır yol sorununun çözümü için uğraş verdiklerini belirten Kırkmeşe Köyü Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ali Musa Hür, “Muhtarımız bu sene öncülük etti köylülerimiz ve yetkililerin de desteğiyle bu sorunu çözdük. Yalnız Mutu’dan çıkarken dik bir rampamız var orası da beton ya da sıcak asfalt yapılırsa yol sonumuz köklü şekilde çözülmüş olacak” dedi.

Köylerinin ilin en gelişmiş köylerinden olduğuna dikkat çeken Hür, “Köylülerimiz eğitimli ve sürekli dayanışma içindeler. 2007 yılında kurulan derneğimiz de bu anlamda elinden gelen gayreti sarf ediyor. İstanbul merkezli derneğimizde çeşitli etkinlikler düzenleyerek insanların birbirlerini tanımasını ve kaynaşmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

koylu-de-katki-sundu-(2).jpg