Müdürlük tarafından hazırlanan broşürde, “Sevginizi Ertelemeyin, Diğer Elini Siz Tutun, Onun Koruyucu Ailesi Olun!” sloganlarına yer verildi.

 

Konuya ilişkin açıklama da yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü açıklamasında korucuyu aileye ilişkin şu bilgilere yer verdi:

Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakılamayan çocukların, kısa veya uzun süreli olarak bakımlarını üstlenen aile ya da kişilerin yanında, devlet denetiminde yetiştirilmeleri olarak tanımlanmakta ve bu hizmeti veren aile ya da kişilere KORUYUCU AİLE denilmektedir. Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuklar; öz ailesi bulunan, ancak öz ailesi tarafından bakılamayan ve evlat edinme işleminden yararlanamayan çocukları kapsar.

 

KORUYUCU AİLELERE VE YERLEŞTİRİLEN ÇOCUĞA SAĞLANAN OLANAKLAR

 

Koruyucu ailelere baktıkları her çocuk için yeterli bakım ücreti ödenir.

 

  Her öğretim yılı başında (Eylül) bir defaya mahsus olmak üzere eğitim masrafları karşılığı olarak bakım ücreti 3 kat arttırılarak ödenir.

 

Şubat ve Ağustos aylarında çocukların yıllık giyim masrafları karşılığı olarak bakım ücreti iki kat arttırılarak ödenir.

 

  Koruyucu aile yanında bakılan okula giden ya da eğitimine devam edememiş çocuklara kuruluş bakımında kalan çocuklara verilen miktarda harçlık ödenir.

 

Tam gün öğrenip görüp eve gidemeyecek durumundaki çocuklara iki kat harçlık ödenir.

 

  Okula servisle gitmek zorunda kalan çocukların servis ücretleri ödenir, servis olmaması durumunda da gidiş dönüş otobüs ücretleri karşılanır.

 

  Başka illere öğrenim amacı ile gitmesi gereken çocukların ulaştırma giderleri öğrenir.

 

Koruyucu aile ile çocuğu takip eden sosyal çalışmacının rehberliğinde yapılan başvurular üzerine bir meslek edinmek üzere açılan kurslara katılacakların kurs ücretleri, etüt, sınav ve kayıt ücretleri ödenir.

 

Koruyucu Ailenin yanında bakılan çocuklar hastalandıklarında koruyucu ailesi tarafından hiçbir sevke tabi olmadan doğrudan sağlık karneleri ile devlet-üniversite hastanesi, sağlık ocağı, hükümet tabipliklerine, ayaktan veya gerekiyorsa yatarak muayene, tedavi için götürülebilmektedir. Bu durumlarda muayene ve tedavi bedeli Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır.

 

İLETİŞİM İÇİN: TUNCELİ İL SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

 

TEL: 0428 212 19 52 - 20 67