İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, binalarda kullanılan asansörlerde can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğine göre, bina yöneticisinin binada bulunan asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumlu olduğu hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında, “Belediyemiz, bu nedenle asansörlerin yıllık kontrolünü 2013-2014 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası ile bir protokol imzalamıştır” ifadelerine yer verildi.

Yapılan protokolde asansör yıllık kontrol bedelleri KDV dahil şu şekilde belirlendi:

0-8 Durak            = 180 TL.

9-16 Durak          = 220 TL.

17-24 Durak       = 350 TL

25 ve Üzeri         = 475 TL.

Müdürlük açıklamasının sonuç bölümünde ise şu ifadelere yer verildi: “Binanızda bulunan asansörün yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere, aşağıda iletişim bilgileri verilen Makina Mühendisleri Odası’na başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmanızı, bakımcı firma personeli nezaretinde gerçekleştirilecek kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanızı, kontrol sonrası hazırlanan raporları alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermenizi bekliyoruz.

Bu şekilde kontrolü yapılmayan asansörler Belediyemiz tarafından can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile mühürlenecektir.

Bu konuda göstereceğiniz duyarlılık ve işbirliği için şimdiden teşekkür ederiz.”

Asansör Kontrolüne Yetkili Muayene Kuruluşu İletişim Bilgileri:

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Diyarbakır İrtibat Bürosu

Adres                   : Ofis Ekinciler cad. Kalender Center Kat:9 No:15-16 Yenişehir/DİYARBAKIR

Tel                         : 0 (412) 224 64 47

E-posta                 : [email protected]