Komisyona bilgi verdikten sonra açıklama yapan Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, “16 Kasım 2012 yılında basına ve medyaya düşen Hozat’ta fişlenme skandalıyla birlikte ilçemizde büyük bir tedirginlik yaşandı. İki aydır kamuoyunda tartışılan bir gündem. Demokrasinin; ileri demokrasinin, açılımın tartışıldığı bir süreçte geçmişte devletin bir anlayışı olan bir sürecin ilçemizde 2012 yılında yaşanması şok etkisi yarattı. Kolluk güçleri görevlerini yaparken kamunun kendisine sağlamış olduğu sorumluluklar yerine, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak yerine halkı tedirgin eden davranışlar da sergilemiştir” dedi.

Komisyonun ilçeye gelerek vatandaşlar, mağdurlar, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşmesini olumlu bulan Başkan Konak, “Bizlerden fişleme süreciyle ilgili bilgi istendi. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaşadığımız sorun ve sıkıntıları kendilerine anlattık. Halkın bu süreçle ilgili haklarını koruyacağımızı da ifade ettik. Bugün Hozat’ta ortaya çıkan fişleme Dersim’in diğer ilçelerinde de sistematik şekilde yapılmıştır. Bundan sonraki süreçte halkımız bu konuda daha duyarlı davranacak hukuktan ve diğer ilgili kurumlardan bu olayın sorumlularının açığa çıkarılıp cezalandırılmasını bekleyecektir” diye konuştu.

Başkan Konak, yapılacak soruşturma sonucunda halkın vicdanını rahatlatacak sonuçlar çıkacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.