Tunceli Üniversitesi’nin öz kaynakları ile yaklaşık 600 bin TL yatırımla kurduğu Kimya Mühendisliği Bölümü “Kimya Mühendisliği Laboratuarları”  hizmet vermeye başladı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Batu ve Prof. Dr. Hıdır Özdemir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boztuğ ile Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli,  yaklaşık 600 bin TL yatırımla kurulan “Kimya Mühendisliği Laboratuarları”nı inceledi.

Üniversitenin lisans öğrencilerine öğrenimleri boyunca aldıkları teorik derslerin uygulamalarını yapmasını imkan sağlayacak  “Kimya Mühendisliği Laboratuarları” bilgisayar kontrollü dokuz adet deney setinden oluşuyor. Tunceli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü, bu laboratuar sayesinde köklü üniversitelerde bulunan kimya mühendisliği eğitim deney setlerini Tunceli Üniversitesine taşıyarak ülkemizdeki üniversitelerin kimya mühendisliği bölümleri arasında konumunu bir basamak daha yükseltti. 2012-2013 öğretim yılı sonunda Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olacak öğrenciler de bu laboratuarın  imkanlarından faydalanabilecek.