CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden 75 yaşındaki amcası Arslan Karabulut için Tunceli Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkanı Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, milletvekilleri, Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Veli Ağbaba, Tunceli Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, vefat eden Arslan Karabulut’un yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu önce cemevi’nde kısa süre dinlendi. Ardından düzenlenen cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu daha sonra ailesiyle birlikte taziyeleri kabul etti.

Arslan Karabulut’un cenazesi törenin ardından Kılıçdaroğlu, Ankara’ya dönerken, Amcası Arslan Karabulut’un cenazesi Nazımiye’ye bağlı Ballıca Köyü’nde toprağa verildi.

kilicdaroglu_ic-004.jpg

GÜRSEL TEKİN’DEN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun amcasının cenaze törenine katılmak için geldiği Tunceli’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

4 Mayıs tarihinde Dersim anmaları düzenleneceğinin hatırlatılması üzerine, Tekin, Dersim meselesinin Türkiye’nin en acı olaylarında biri olduğunu söyledi.

CHP olarak bu konuda arşivlerin açılması ve bu meseleyle yüzleşilmesi için kanun teklifi verdiklerini dile getiren Tekin, ancak kanun teklifinin açılmadığını bu konuyu kamuoyunun vicdanına havale ettiklerini kaydetti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ifade vermesi için tebligatta bulunulması olayını da değerlendiren Tekin, “Çok enteresan bir dönemden geçiyoruz. Çalanların değil çalanlardan hesap soranların hesap verdiği bir dönemde bir savcının işgüzarlığı vazife edinip anayasayı ihlal eden bu konuda HSYK’nın bir işlem yapmaması da apayrı bir ayıptır. Bu ayıbın ötesinde bir hukuk adamına yakışmayacak hokkabazlık edası içiresinde dün de bir açıklama yapmış. HSYK’yı göreve davet ediyorum diye. Böyle rezilce bir tutum içinde davranılmaması gerektiğini, Ana muhalefet liderine yapılan bu tebligatın ötesinde savcının açıklamaları gerçekten hepimizi şaşırtıyor bu konuda HSYK’nın tavırsız kalması da çok düşündürücü” dedi.

kilicdaroglu_ic1-002.jpg

TEKİN, “CUMHURBAŞKANLĞI İÇİN CHP ÇOK CİDDİ ÇALIŞMA İÇERİSİNDE”

Ak Parti içinde cumhurbaşkanlığı konusundaki meselelerin kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’nin bu konuda çok ciddi bir çalışma içinde olduğunu söyledi.

Sadece CHP’nin değil 76 milyonu kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyaç olduğunun altını çizen Tekin, “Bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var Türkiye merak etmesin, Türkiye’ye yakışır bir cumhurbaşkanı adayı gelecektir” diye konuştu.

Tunceli’de iki gün önce meydana gelen mayın patlamasının barış sürecini nasıl etkileyeceği sorusu üzerine ise; Tekin, “Barış sürecinin mutlaka devam etmesi gerekiyor. Ama barışın hukuksal altyapısı oluşturulmadan sadece üç cümleyle barış sürecinin devam etmesi mümkün değildir. En basitinden yüzde on barajının bile indirilmemesi barış sürecine bakışı gösteriyor. Her şeye rağmen barış sürecinin yasal altyapısının ivedilikle hayata geçmesi gerekiyor” dedi.

kilicdaroglu_ic3-001.jpg