Tunceli’de, KESK bileşeni bir grup, bu sabah aralarında KESK Kadın Sekreteri Canan Çağlayan, eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, SES Merkez Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun ve Tüm Bel Sen Merkez Kadın Sekreteri Güler Elveren’in de aralarında bulunduğu 15 KESK üyesi ve yöneticilerinin evlerinden alınarak gözaltına alınması ve bazı sendikaların genel merkezinde yapılan aramaları protesto ettiler.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen grup sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüdü.

Burada KESK Dönem Sözcüsü Hasan Ölgün tarafından bir basın açıklaması okundu. Ölgün, yapılan arama ve gözaltlıların amacının KESKli kadınların yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve önümüzdeki sürece ilişkin geliştirdikleri mücadele programı olduğunu dile getirerek, “Söz konusu baskı ve yıldırma politikalarının hedefinde, tek tip sendika yasasına karşı KESK’in yürüttüğü mücadele ve 28-29 Ocak 2012 tarihinde KESK Kadın Meclisi’nin almış olduğu kararların bulunduğu açıktır” dedi.

 

Ölgün, polis operasyonlarının bu kararların alınması sonrasında yapılmasının manidar olduğunu, bu tip baskılara boyun eğmeyerek mücadelelerini sürdüreceklerini, gözaltına alınan üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

 

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.