Açıklamada, 15-16 Haziran direnişinin 40.yılı kutlandı ve sendikacıların gözaltına alınması protesto edildi.

Eğitim Sen Tunceli Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Siyasi iktidarın kamu emekçilerinin temsilcilerine sormadan, danışmadan kamuoyundan kaçırarak kapalı kapılar ardında “ben yaparım, olur” anlayışıyla gündeme getirdiği sinsi bir tasarıyla karşı karşıyayız. Tasarı açıklandığında neden kamuoyundan, kamu emekçilerinden gizlendiği de ortaya çıkmıştır. Çünkü bu tasarı kamu emekçilerinin ekmeğiyle oynamayı amaçlamaktadır, kamu emekçilerini kapıkulu yapmayı amaçlamaktadır. Kamu emekçilerinin iş güvencelerini ellerinden almayı amaçlamaktadır, kamu yönetimini toplumsal fayda ekseninde değil, sermaye etkinliği ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır” dedi.

Açıklamasında 15-16 Haziran direnişine de değinen Doğan, “Bugün 15 Haziran, 15-16 Haziran direnişinin 40. Yıldönümü. Türkiye emekçileri için çok önemli bir gün. KESK olarak 15-16 Haziranların ruhunu taşıyoruz. Haklarımız için, özgür demokratik bir ülkede barış içinde yaşama özlemimiz adına bu tasarıya direneceğiz” diye konuştu.

kesk_ic.jpg

Sendikacıların gözaltına alınmasına tepki gösteren Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Son aldığımız haberlere göre KESK MYK üyesi Akman Şimşek, SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt ve BES Ankara 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Danacıoğlu gözaltına alınmışlardır. Yakın zamanda Tüm Bel Sen Siirt Şube Başkanı Ferit Epözdemir ve Eşi ile Tüm Bel Sen Hakkari İl Temsilcisi Özgür Fındık hala tutuklu bulunuyorlar. Yapılan operasyonlar, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesine yönelik operasyonlardır. Konfederasyonumuza ve sendikalarımıza mücadelelerinden dolayı gözdağı verilmek isteniyor. Gözaltıları ve tutuklamaları şiddetle kınıyoruz. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.