“Linç Kültürüne Karşı Barış Hemen Şimdi” pankartı açan KESK’liler adına açıklamayı Dr. Azad Günderci okudu.

 

Ak Parti tarafından Cumartesi günü Diyarbakır’da çözüm süreci çalıştayı düzenlendiği saatlerde Lice’de halka ateş açıldığını ve 3 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getiren Günderci, “Yine ülkenin dört bir yanında Lice Halkı ile dayanışma içinde olan ve bu saldırıyı protesto edenlerin üzerine kurşun, gaz bombası, tazyikli su sıkılarak, tepkiler bastırılmaya çalışılmıştır. Yüzlerce yurttaşımız bu saldırılarla yaralanmış ve gözaltına alınmışlardır” dedi.

 

Lice’de yaşananların daha önceki olaylarda olduğu gibi Ak Parti’nin barış getireceğine dair umutları tükettiğini ifade eden Günderci, “İktidarın baskıcı, otoriter ve dayatmacı uygulamalarına karşı demokratik tepkilerini gösterenler ya gözaltına alınarak sindirilmeye çalışılmakta ya da Lice’de olduğu gibi, bölge halkı tarafından yeni bir savaş hazırlığı olarak değerlendirilen karakol, kalekollara karşı çıkanlar kurşunlara hedef olarak hayatını kaybetmektedir. Lice’de yaşanan katliamın ardından sağduyu çağırısı yapması gerekenler, halkı kışkırtmak için elinden geleni yapmış özellikle medya ve siyasi iktidar ülke çapında yeni bir linç dalgası yaratmak için adeta yarış içine girmiştir” diye konuştu.

kesk_ic-003.jpg

 

Başbakanın yaşanan olayların ardından kullandığı dile de tepki gösteren Dr. Azad Günderci, “Biz KESK emekçileri olarak, ölümü değil yaşamı, düşmanlığı değil kardeşliği savaşı değil barışı savunmaya devam edeceğiz. Bu yaşananlara karşı demokratik tepkilerini gösteren gençlerimiz ve barış isteyen sendikacı arkadaşlarımız Diyarbakır’da gözaltına alınıyor, ilimizde de gözaltına alınan gençlerden 3’ü tutuklanmıştır. Bu tutuklanan arkadaşların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Barış, kardeşlik, eşitlik için Kürt sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmeli ve kalekol ve baraj inşaatları derhal durdurulmalıdır” dedi.

 

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.