Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, Belediye Eş Başkan Yardımcıları İbrahim Kasun, Hüseyin Tunç ve Kent Meclisi Girişim üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, Kobanê’ye yardımların devam ettiğini fakat ciddi anlamda desteğin azaldığını belirterek, bölgede sıkıntıların artarak devam ettiğini buna ilişkin yurttaşları daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kobanê’ye desteğin vicdani bir durum olduğunu ifade eden Bul, “Türkiye’de ki ve Avrupa’da yaşayan duyarlı yurttaşlarımızın azalan bu kampanyaya daha güçlü destek vereceklerine inanıyoruz” dedi.

dersim_sag.jpg

Ardından konuşan Belediye Eş Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Türkiye sınırları içerisinde 18 ortak yaşam alanı olduğunu belirterek, Türkiye sınırları içerisinde 154 bin 201 kişinin, sınıra yakın bölgelerde ise yaklaşık 35 bin kişinin yardım beklediği belirtti. Dersim’de başlatılan yardım kampanyasına yurttaşların büyük bir seferberlikle destek verdiğini kaydeden Kasun, Avrupa’dan duyarlı Dersimli yurttaşların ise ciddi anlamda kampanyaya maddi yardımı yaptığını dile getirdi.

Rojava, Şengal ve Kobanê yardım koordinasyonunun verdiği bilgiler doğrultusunda yardım ambarlarında ihtiyaç malzemelerinin azaldığını aktaran Kasun, “Yurttaşların gıda boyutu ile sıkıntı çektiklerini öğrendik. Bu sıkıntının önüne geçebilmek için tekrar kampanyayı canlandırmak gerekiyor” dedi.

Acil gereken malzemelerin temizlik, bebek maması, bebek bezi, çocuk kıyafetleri, bebek yatağı, kuru gıda, un, ilaç ve su olduğunu belirten Kasun, tüm yurttaşları kampanyaya duyarlı olmaya çağırdı.