Malatya'da partisinin mitingine katılmak için uçakla Elazığ'a gelen Kamer Genç, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geçen 8 Mart günü Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ne bağlı köylerde meydana gelen depremde Tunceli ve ilçelerinde çok sayıda evin zarar gördüğünü belirten Kamer Genç, bu güne kadar yaptığı girişimlerin cevap bulmaması karşısında Başbakanlığa siyah çelenk bırakmak istediğini söyledi. Çelenginin koruma polisleri tarafından alınmasını da kınadığını belirten Kamer Genç, şunları söyledi:

 

"Diyorum ki bakın 8 Mart'ta deprem olmuş, gidin şu Tunceli'ye de bir bakın. Bakanınız gitsin, vekiliniz gitsin, buradaki insanlar mağdur olmuş, çadırda yatıyorlar. Biri bana telefon açmış 'Yılanlar geliyor çadıra, çocuklarımıza sokacak' diyor. Siz neden bu kadar suskunsunuz ey hükümet, yoksa size yılan mı soktu. Baktım hiçbir ses çıkmıyor, geçen gün basın toplantısı yaptım. Dedim ki başbakanlığa siyah çelenk bırakacağım. Çünkü vatandaşın sıkıntısını yaşayan biri olarak bunları birilerine intikal ettirmemiz lazım. Bölgenin insanlarıyız, biz sorunları gayet medeni bir şekilde çağdaş bir şekilde, parlamentoda dile getiriyoruz ama karşımızda suskun, sağır bir iktidar var. İzni olmadan bir milletvekilinin arabasının bagajını açıp da onun bir eşyasını almak bir gasptır, bir hırsızlıktır."

 

Buna rağmen soru önergesini verdiğini anlatan Kamer Genç, korumalar tarafından alınan çelengin iade edilmesi gerektiğini söyledi. Amacının depremde zarar görenlerin mağduriyetinin karşılanması olduğunu anlatan Genç, hükümetin alacağı karara göre eylemlerine devam edeceğini söyledi.