Çıkan olaylarda jandarmanın attığı gaz fişeğiyle iki kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan bir kişi jandarma tarafından gönderilen helikopterle alınarak hastanede tedavi altına alındı.
Tunceli Merkez Sütlüce Köyü Kırmızıdağ bölgesinde yapımı devam eden kalekolu protesto etmek amacıyla aralarında siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların bulunduğu yaklaşık 300 kişilik gurup kalekolun yapılacağı alana yürüdü.
Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylem nedeniyle kalekol önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

kalekol_ic.jpg
Açıklamada konuşan BDP İl Başkanı Ergin Doğru, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Barış Yıldırım, HDP İl Eşbaşkanı Fatma Kalsen, Çevreci Haydar Çetinkaya,  çözüm sürecinde yapımları süren karakol ve kalekollara tepki gösterdiler.
Yapılan açıklamanın ardından grupta bulunan yüzleri maskeli bir grup, karakol ve kalekol yapımlarını protesto etmek için, kalekolu çevreleyen tel örgülerden içeri girmek isteyince jandarma biber gazlı müdahalede bulundu. Göstericilerin havai fişek ve taşlarla karşılık vermesi üzerine jandarma biber gazının yanı sıra plastik mermi de kullandı.

kalekol_ic1.jpg
Jandarma tarafından atılan gaz fişekleri nedeniyle iki vatandaş yaralandı. Yaralılardan durumu ciddi olan bir kişi helikopterle alınarak Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Olaylar yaklaşık bir saat sürdü.