siyasette kadınlara daha fazla yer verilmesi nedeniyle siyasi partilere ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Anadolu Girişimci İş Kadınları Dernekler Federasyonu olarak kadının siyasette hak ettiği yeri alması amacıyla çalışma başlattıklarını ifade eden Aydın, “Kadın kotasının yükseltilmesi için siyasi parti liderleriyle görüşerek bu taleplerimizi dile getirdik. 4 yıldan beri kurulu olan ve kuruluş amacı kadın girişimciliğini geliştirmek, kadının siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında daha fazla yer almasını sağlamak olan federasyonumuz 22 derneği temsil etmektedir. Kurulduğumuz 4 yıldan bu yana Adana, Maraş, Hatay ve Adana’da kadın zirveleri yaptık. Bu zirvelerde çalıştaylar düzenleyerek kadın sorunlarını masaya yatırdık.

 

kadin_ic1.jpg

 

Tam da bu dönemde kadın kotasının yükseltilmesi ve partilere de bu talebimizi ve ısrarımızı iletmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve kadına seçme ve seçilme hakkını veren CHP ile görüşmeye başladık. 50 kadın ile ziyaret ettiğimiz CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizlerin taleplerini, kota konusundaki ısrarımızı dikkatle dinledi. CHP’nin bu dönemde parti meclislerinde başta olmak üzere kadın kotasını yükselttiklerini ve parti içinde de buna devam edeceklerini ama kadınların da bölgelerinde çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Düne kadar kadın kolları olmayan CHP’nin bu atılımı tabiî ki yeterli olmamakla birlikte sevindiricidir” dedi.

 

kadin_ic2.jpg

 

CHP’nin ardında AKP’li kadın milletvekillerini de ziyaret ettiklerini kaydeden Aydın, “Gaziantep Milletvekili Sayın Fatma Şahin ve Gürdal Aksüt ile iki saati bulan görüşmede kadının siyasete girmesinin önündeki engeller konuşuldu. Çözüm önerileri üzerinde tartışıldı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer partilerden de randevu talep ettik. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. İktidar da muhalefet de Anadolu’dan gelen kadınların topuk sesine kulak vermek zorundadır. Çünkü toplumun yarısını oluşturan kadının temsiliyetinin olmadığı yerde özgürlüklerden, demokrasiden bahsetmek doğru değildir. Kadın elinin değmediği ülke ekonomisi bereketli değildir. 1934 yılında bizlere verilen ama kullanamadığımız, kullandırılmayan bu hakkı bugün artık kullanmak istiyoruz. Toplumda yaşayan kadın ve erkekleri yaratan biz kadınlar artık ülke yönetiminde söz sahibi olmak istiyoruz” diye konuştu.

 

kadin_ic3.jpg