Tunceli merkez Moğultay Mahallesi’ndeki merkezin açılışına Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum amirleri ile kadınlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Yaklaşık on bir aydır burada görev yapıyoruz. Yıllardır konuşan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen projeler tek tek hayata geçiriliyor. Bugün de kadın yaşam merkezimizin açılışını yapıyoruz. Fabrikalar, yürüyüş yolları, kent meydanı, yeraltı çarşısı, sanat sokağı, Munzur ve Pülümür kenarında yapılan kıyı düzenleme çalışmaları, hayvan barınağına kadar birçok projemiz bitti. Bir kısmı da bitmek üzere. Biz Tunceli’de sizlere ne yapsak azdır. Geldiğimizden beri hakikaten başta sayın cumhurbaşkanımızın büyük desteği var. Sağ olsunlar her konuda bize destek veriyorlar. Tuncelili hanımlar çalışkandır. İstiyoruz ki gelip yorgunluklarını burada atsınlar. Burada fitness salonu, dinlenme alanlarımız var. Sadece çarşı merkezinde yaşayanlar değil köyden gelen hanım kardeşlerimiz de çoluğuyla çocuğuyla gelip burada dinlensinler, hoşça vakit geçirsinler. Kadın yaşam merkezimin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kadınlarla birlikte kurdele keserek merkezin açılışını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, merkezi gezerek bilgi aldı.

 Kadınlar kendileri için hazırlanan merkezde ücretsiz fitness ve pilates dersleri alabilecek. Her seansta 20 kadın 1 saat boyunca spor yapabilecek. İsteyenler daha sonradan yürüyüş yapabilecek ya da bisiklete binebilecek. Ayrıca kadınlar merkezdeki dinlenme alanlarında çay içip vakit geçirebilecek.