Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam öncülüğünde kuruluşu gerçekleştirilen S.S. Hozat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin 2018 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Toplantıda üyeler ve usta öğreticiler hazır bulunurken; İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam katılarak gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Hozat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin 2018 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Kaymakam Çam; ” Hozat ilçemizde göreve başladığımda ilk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılan müracaatların fazlalığı dikkatimi çekti. Hozat’ta tüketim üzerine kurulu olan düzeni üretim ile değiştirmeye çalışıyoruz.  İlimizde ilk kadın girişim kooperatifi olma özelliğini taşıyan Hozat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bu girişimlerimizin meyvelerindendir. Emektar kadınlarımızın iş gücü ve azimleri ile bir üretim atölyesi kurduk. Çıkılan yol her ne kadar meşakkatli olsa da kadınlarımızın birlik ve iş gücüyle bu yol aşılmış, atölyemiz bugün itibariyle 50 kadınımız için bir ek gelir kapısı olmuştur. Bu zorlu yola çıkmayı göze alan azimli, çalışkan ve üretken bayanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.