Valilik toplantı salonunda bu amaçla düzenlenen törene Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Defterdar Vekili Yaşar Şimşek, vergi mükellefleri ve defterdarlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Vali Osman Kaymak, “Vergi Haftası nedeniyle,  İlimizde Gelir ve Kurumlar Vergisinde ilk 10’a giren mükelleflerimizi burada ağırlamaktan ve İlimizin her yıl Türkiye genelinde tahsilat sıralamasında ilk sıralarda yer almasından mutluluk duymaktayız.

odul_ic-003.jpgBu mutluluğumuzu siz değerli mükelleflerimize ve Tunceli halkına borçluyuz. Ne yazık ki ülkemizde hala kayıt dışı ekonomiden bahsediliyor. Namusuyla, şerefiyle kazanmış vergisini veren kişilerin yanında aynı kazancı, belki daha fazlasını kazanan biri de kayıt dışında kalarak vergisini vermiyor. Gelir İdaresinin çabasıyla değil, topyekün bir mücadele gerektiriyor. Bu nedenle herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.

Vergi Haftasının en önemli etkinliği, vergisini ödeyen mükelleflerimizi ödüllendirmek, topluma takdim etmek, düzgün namuslu iş adamlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek ve çabalarının örnek alınmasını sağlamaktır. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve bol kazançlı yıllar temennisiyle sizleri tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 Vali Kaymak, konuşmasının ardından gelir ve kurumlar vergisinde ilk 10’a giren mükelleflere ödüllerini vererek teşekkür etti.