Öncelikle Çemişgezek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde açılan Aile Danışma Merkezini (ADEM) ziyaret eden İl Müdürü Bildirici ve beraberindekilere SYDV müdürü Bekir Çulçu ve ADEM Koordinatörü İ. Enes Somyürek tarafından merkez bünyesinde açılan kurslar ve yapılan faaliyetler hakkında detaylı bilgi verildi.

Burada açıklama yapan İl Müdürü Bildirici, “Bilindiği üzere, Bakanlığımızca, Kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişmeleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamak üzere Aile Destek Merkezleri (ADEM) açılmaktadır. Bu gün ADEM bünyesinde açılan kursları ve yapılan faaliyetleri yerinde görmek için bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Hali hazırda ADEM bünyesinde, doğal taşları işleme, trikotaj, ev tekstil ürünleri hazırlama, yağlı boya resim, spor, ebru, İngilizce, kuaförlük ve dekoratif ev aksesuarları kursları olmak üzere 9 kursun açıldığını ve bu kurslara 207 bayanın katıldığını gördük. Ayrıca ADEM bünyesinde kurslara katılan kursiyerlerin çocukları için kreş açıldığını ve çocuklara hizmet verdiğini gördük. Kurslar için fiziki mahallerin oluşturulduğunu ve Merkezin etkin bir şekilde hizmet sunduğunu görmek bizleri mutlu etti. ADEM’in açılabilmesi için yer tahsis edilmesi ve etkin bir hizmetin sunulmasına vesile olan İlçe Kaymakamımız Sayın Harun Kazez beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca İlçe Vakıf Müdürümüz Bekir Çulcu Beyefendiye ve Merkezin etkin hizmet sunumunda göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı Koordinatör İ. Enes Somyürek beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

Bildirici, merkezde açılan kreşte çocukları ziyaret ettikten sonra merkezden ayrıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve beraberindekiler İlçe Kaymakamı Harun Kazezi’i de ziyaret ettikten sonra bakanlık hizmet modellerinden yararlanan yaşlı, özel birey, sosyal ekonomik destek hizmeti alan aileler, şehit yakınları ve gazileri de ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

il-muduru-bildirici-(2).jpg