TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Aygün önergesinde şu ifadelere yer verdi: “ Deniz Naki, Gençlerbirliği’nde futbol oynayan duyarlı bir kişidir. Futbol oynadığı dönemde koluna 'Dersim 62' dövmesi yaptırdığı ve Alevi olduğu için Facebook'tan yapılan ırkçı saldırılara uğrayan Naki, 02.11.2014 tarihinde saat 23.30 sıralarında Ankara Bahçelievler’de yemek yemeye giderken üç kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Saldıran kişiler, Naki’ye ağza alınmayacak küfürler etmesinin yanı sıra etnik kimliği ve inancı üzerinden de hakaretlerde bulunmuşlardır. Saldırganlar, Kobane’ye destek mesajı yayınladığı için Naki’ye tepki gösterip IŞİD yanlısı sözler sarf etmişlerdir.  Deniz Naki, Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde sürekli hakaretlere ve ırkçı söylemlere maruz kalmıştır. Son olay ise nefret suçu kapsamında değerlendirilmeli ve saldırganlar tespit edilmelidir.

Bu saldırı sadece üç kişinin yaptığı bir saldırı olarak düşünülmemelidir. Özellikle hükümetin ayrıştırıcı ve ötekileştirici politikalarının sonrasında bir hafta içerisinde başta RTÜK üyesi Ali Öztunç’a sonra Deniz Naki’ye en sonda HDP PM üyesi Ahmet Karataş’a saldırılar gerçekleşmiştir.”

Aygün, İçişleri Bakanından şu sorularına yanıt istedi: 

Saldırı ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatmayı düşünüyor musunuz?

Saldırı yapanlar tespit edilmişler midir?

Soruşturma başlatıldıysa olay yeri ile ilgili güvenlik kameraları incelenmiş midir?

Irkçı ve nefret söylemleri sarf eden bu kişilerin bir örgüt ya da grup ile bağlantıları var mıdır?

Yaklaşık 6 ay önce kolundaki ‘Dersim 62’ dövmesi yaptığı için tehditler alan Deniz Naki ile ilgili neden hiçbir önlem alınmamıştır?

Bu kişilerin Kobane’ye tepki gösterip IŞİD ile ilgili sözler sarf etmesi düşünüldüğünde kişilerin IŞİD ile bağlantısı da araştırılacak mıdır?

Hükümet adına kimse Deniz Naki ile görüşüp konu hakkında bilgi almış mıdır?

Türkiye’de çok sayıda yabancı uyruklu futbolcunun olduğu düşünüldüğünde Deniz Naki gibi duyarlı, muhalif, Alevi, Dersimli, Kürt, Ermeni veya yabancı uyruklu futbolculara bu tür saldırıların artmaması için ne gibi önlemler almayı düşünmektesiniz?