Düzenlenen Programa Vali Hakan Yusuf Güner, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcıları Kenan Eskin, Eşref Yonsuz, Olgun Öner, Tunceli Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Taştan, Adem Özkan, Kurum Müdürleri, Alevi Dedeleri basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

hizir_ic.jpg

   Alevi geleneğine göre Şubat ayının ortasında tutulan üç günlük Hızır orucu nedeniyle cemevinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hakan Yusuf Güner, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İlk olarak cemevi bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Güner, daha sonra vatandaşlara Hızır lokması dağıttı. Erzincanlı Ahmet Uğurlu Dede’nin yemek duasının ardından söz alan Vali Hakan Yusuf Güner, "Bugün burada bu yörenin inancının bir nişanesi olan Hızır lokması programında Aziz Milletimizle, Aziz Dersimlilerle, Devlet Millet iç içe bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz, Sevgili Tunceliler, değerli canlar, şüphesiz ki devletin çekirdeği Aziz Milletimizdir, Aziz Milletimizin değerleri, devletimizin yaşattığı değerlerdir, bu anlamda bu yörede yaşayan bu milletin evlatları olarak sizlerin değerleri, sizlerin inançları, sizlerin lokmaları bizlerin başımızın tacıdır.

hizir_ic1.jpg

Devletin mülki amiri olarak siz değerli canlarla bu kutsal çatının altında bu lokmayı paylaşmaktan büyük mutluluk ve büyük müşerref duyuyorum. Allah Dileklerimizi Hak Muhammed Ali Hürmetine kabul eylesin. Cenabı Allah birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin" diye konuştu.

hizir_ic2.jpg

 Konuşmasının ardından Cemevine katkılarından dolayı Kayserili İşadamı Hacı Boydağ’ı temsilen Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz’e Zülfikar kılıcı hediye etti. Erzincanlı Ahmet Uğurlu Dede ve Tunceli Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ise Cemevine yapmış olduğu destek ve katkılarından dolayı Vali Güner’e plaket takdim etti. Vali Güner, Plaket takdiminden sonra kendisine ilgi gösteren vatandaşlar ile birlikte cemevi bahçesinde mum yakarak dua etti.