İl Kültür Müdürlüğünde Dersim Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Alanı öğrencileri tarafından düzenlenen programa; Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arslan, Munzur Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Gülnaz Karatay, Munzur Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazan Gürarslan Baş, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Bengü Suroğlu Demirdaş, Okul Müdürü Erkan Şimşek, merkez okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okulun Rehber öğretmeni Büşra Öztürk; “Hemşirelik tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi olan, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Modern Hemşireliğin kurucu ve temsilcisi olan Florence Nightingale “Tanrı’nın en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirelerin ellerine teslim edilmiştir. Eğer gözlem yapamıyorsanız hemşire olmaktan vazgeçin” demiştir” dedi.

Yaklaşık iki saat süren programda öğrenciler çeşitli canlandırmalar yaptı, hemşirelik mesleği ile ilgili tanıtımlar yaptı.

Müzik dinletisinin de yer aldığı program ikramla sona erdi.