Bombardımanda canlarını zor kurtardıklarını belirten mezra sakinleri çok sayıda küçükbaş hayvanlarının ise kaybolduğunu söyledi.

Mezra sakinlerinin iddiasına göre Dersim merkeze bağlı Alacak Köyü Köklüce Mezrası 30 Ağustos gecesi iki Cobra helikopter tarafından bombalandı. Mezrada ikamet eden ve küçükbaş hayvancılık yapan Çelik Ailesi bombardımandan şans eseri kurtulurken Fatma Çelik isimli kadın yaşadığı travma nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bombardımanda mezarlık ve mezranın bazı bölümlerinde çıkan yangın ailenin çabalarıyla söndürülürken ailenin onlarca küçükbaş hayvanı da bombardımandan ürkerek dağlık alanda kayboldu.

alacik-koyu_ic.jpgMezrada hayvancılık yapan Ahmet Çelik, “Gece Cobra geldi ateş içinde kaldık. Hayvanlarımız ürküp kaçtı. 250 tane küçükbaş hayvanım var bunların yarısı helikopterin bombalamasından ürkerek kaçtı. Arazi de tehlikeli olduğu için arayamıyoruz. Zor şartlarda ev yaptık. Böyle olmaz. Vatandaşın can ve mal güvenliğini hiçe sayıyorlar. Hayvanlarım kayıp. Şu anda 30-40 bin lira zararımız var. Biz de vatandaşız. Vergimizi veriyoruz, oyumuzu kullanıyoruz, askerliğimizi yapıyoruz. Eşim bombalama nedeniyle hastalandı şu anda hastanede yatıyor” dedi.

Funda Çelik isimli mezra sakini, “bizleri 1938’de katletmişler. O dönem katledilen nenemin mezarı yakıldı. Bunun hesabının sorulması lazım. Bir kurşun benim evimin arkasına düştü. 8 yaşında çocuğum var, annem hastanede yatıyor. Bunun hesabının sorulmasını istiyorum. Öldük öldük dirildik. Kardeşim dışarıdaydı korktuk kendini zor içeri attı ölebilirdi. Bize resmen terörist muamelesi yapıyor. Bu zulümdür benim hayvanımın dağda telef edildi. Bu dağ başında kanımı; emeğimi dökmüşüm.  1938’den bu yana hala katlediliyoruz. Kendi evimizin bahçesine mermi düştü. Bahçem, evim yanabilirdi. Bu benim canım kanım emeğimdir. 6 kardeşiz. Bu zulüm korkudur halkı yıldırmak yerinden yurdundan etmektir. Benim köyümden etmektir. Ben doğduğumdan beri buradayım. Buraya kanımı dökmüşüm. Ben bunların hesabının sorulmasını istiyorum” diye konuştu.

alacik-koyu_ic1.jpgAli Çelik isimli mezra sakini ise; “Ailemle birlikte iki helikopterin ateşine maruz kaldık. Bizim silahımız yok, kimseye kötülüğümüz yok. Kendi tapulu yerimiz. Gece havadan tarıyor üzerimize mermi yağıyor. Annem bayıldı. Kimi aradıysak güvenlik yok diyor. Mezarlığımız yandı davarımız ortada yok. Kurtlar boğmuş hayvanlarımız kayıp bize yapılan bir zulümdür bu. Kime kötülüğümüz olmuş tapulu arazimiz niye yansın. Gece helikopter roket attı taradılar ondan sonra yangın çıktı. Kardeşlerim ailemle iki üç saatte uğraşarak kontrol altına aldık. Zararımız büyük. Kardeşim krediyle havyan almış hayvancılık yapacak aldığı hayvanlar bomba silah ve helikopter sesiyle gittiler bulamadık. Aramaya da korkuyoruz can güvenliğimiz de yok. Allah sonumuzu hayır etsin. Bunu yapanları da Allah’a havale ediyorum. Bundan sonra bunların tekrarlanmamasını istiyoruz. Bu hata mıdır art niyet midir? Bu coğrafyada ilk değil son da olmayacak. Tek amacımız bunlar tekrarlanmasın. 12 nüfusuz. Yaz kış burada yaşıyoruz. Dedemiz burada yaşadı büyüdü öldü mezarlığımız dahi ateşte yandı” şeklinde konuştu.

alacik-koyu_ic2.jpg