Kongre hazırlık çalışmaları hakkında basını bilgilendirmek amacıyla Belediye İşhanında düzenlenen toplantıya, HDP İl Eşbaşkanı Fatma Kalsen, Parti Meclisi Üyeleri Alaaddin Erdoğan, Ali Ekber Kaya ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Eşbaşkan Fatma Kalsen, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırısının ardından Türkiye’de yaşanan gelişmelere değindi.

Parti olarak gerek Kobani’ye yönelik saldırıları gerekse de Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda atılan adımları yakından takip ettiklerini belirten Kalsen, “Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarına karşı orada kendi kimlikleri, inançlarıyla yaşamak isteyenler kanının son damlasına kadar Kobani’yi savunacaklarını söylediler ve öyle de yapıyorlar. Kobani’de yaşananların Türkiye’ye de yansımaları oldu. Yaşanan olaylar nedeniyle başta Cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzere partimizi suçlayan; hedef gösteren yaklaşımlar oldu. Partimize yönelik bu yaklaşımların temelinde HDP’yi demokratik siyaset çizgisinin dışına itmek anlayışı yatıyor. HDP Türkiye’nin demokratikleşmesi, halklara ve inançlara özgürlük getiren perspektifiyle Türkiye ve Ortadoğu halklarına örnek bir perspektife sahiptir. Bizler bu perspektiften asla geri adım atmadık; atmayacağız” dedi.

hdp_ic.jpg

Açıklamasında kongre çalışmalarına değinen Kalsen, “Dersim’de il kongre hazırlık komisyonu kurduk. HDP olarak Dersim’de yaşayan halkların, farklı bileşenlerin bir araya gelmesini arzuluyoruz. HDP, Kürt sorununun demokratik çözümü, inançların özgürleşmesi konusunda bir ışık, bir pencere olacaktır. Parti büromuzun açılışıyla kardeşliğe, özgürlüğe ve barışa bir kapı açtık. Yüzünü bunlara dönmüş olan tüm kesimleri partimize bekliyoruz. Dersim halkının tarihsel duruşuyla bizlere destek olacağından hiç şüphemiz yok” diye konuştu.

HDP’nin önce ilçe ardından da il kongresini yapacağını kaydeden İl Eşbaşkanı Fatma Kalsen, partiyi anlatmak için de halk ve mahalle toplantıları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.