Dersim merkeze bağlı Munzur Mevkii de hizmete başlayan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin havaların soğuması ile birlikte kış ayına  uygun hazırlık  çalışmalara Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Kadın Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Dersim Yaşam Kadın Merkezi ve GENÇSEM çalışanları bakım evinin gerekli bakım –onarımına destek verdi.

50 den fazla köpek bir tane de sakat sıpa olan bakım evi çalışmaları kapsamında 2 dönümlük arazinin etrafı tel örgülerle çevrilerek prefabrik bakım evi yerleştirilen alanda kışın kullanılması için açık alanların üstü kapatıldı.

hayvan_ic-001.jpgÇalışma alanında konuşan Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Ekolojik bir bakış açısına sahip bir belediye olmalarından dolayı, hayvanları doğal yaşam alanlarından uzaklaştırmayı düşünmediklerini belirtti.

Altun,"hayvanları yaşam alanlarından koparmamak adına hayvanlara bir yaşam alanı yaratmaya çalıştık. Burası belediyeye ait bir alan. Geçici de olsa özellikle anneleri, yavruları ve hasta hayvanları toplayıp burada kısırlaştırmak, tedavisini yapmak ve yavruları korumak için bir alan açtık. Biz belediye olarak destek verdik ama en büyük fedakârlık Cihan arkadaşımızdan geliyor. O arkadaşımız hayvanlarla birebir ilgileniyor" dedi.

Vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunan Altun, "İnsanların biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Hayvanların bakımı, ilaçları gibi konularda Dersim Belediyesi üzerinden bir bağ kurup bu düşüncenin gelişmesi için desteklenmesi gerekiyor ”şeklinde konuştu.

Gönüllü bakım evi çalışanı Cihan Karaca ise, amacının sokak hayvanlarına topluma yakışır bir çözüm üretmek olduğunu kaydetti. Sokak hayvanları için bugüne kadar anlamlı çalışma yapılmadığını aktaran Karaca, “Şimdiye kadar bir anlamlı çalışma yapılmadı. Bundan sonra da yapılacağını düşünüyoruz. Eşbaşkanımız Nurhayat Altun bu konuda çok samimi birlikte çalışarak çalışma yürüterek kaliteli bir yaşam sunacağız. Dışarıda gözümüzün önünde ki bu hayvanlara biz sahip çıkamazsak, Munzur’umuza, doğamıza da ormanlarımıza da sahip çıkamayız. Bunlar bizim kültürümüzdür” dedi.

Karaca, “Şuan geçici olarak burayı kullanıyoruz. İleri ki zamanda daha geniş bir alan bulursak oraya taşınacağız. Şuan köpek, kedi, sıpa da var. Her türlü canlıya yardımcı olacağız.  Yurtdışın da ki insanların ve hayvan severlerin de röntgen cihazlarıdır, kan testi cihazıdır ve yeni bir veteriner için yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.