BDP İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Eşbaşkanı Ergin Doğru, hasta tutuklular konusunda kritik bir eşiğe gelindiğini belirterek, “Siyasi tutsaklar sorunu Türkiye’de gelişecek süreçle ilintilidir. Cezaevlerinde hasta tutsaklar ölüme terk edilmiş durumda. İnsan Hakları Derneği ve aktivistlerinin tesptine göre şu anda 226 kişi ölüm sınırında. Bunlar mevcut yasalarla serbest bırakılmaları gerekirken yönetim siyasi tutsaklara düşmanca bir tavır içinde ve onları ölüme terk etmiş durumdadır” dedi.

Açıklamasında çözüm sürecine de değinen Doğru, “Hasta tutsaklara uygulanan bu süreci darbeleyen, sektere uğratan bir yaklaşımdır. Bu kabul edilemez. Hasta tutsakların derhal serbest bırakılması gerekiyor” diye konuştu.

1995 yılından bu yana cezaevinde bulunan ve açlık grevi nedeniyle hafıza kaybı yaşayan İmam Çelikdemir’in ağabisi Müslüm Çelikdemir de toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Müslüm Çelikdemir, kardeşinin Ankara Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi iken Elazığ’da gözaltına alındığını ve ağır işkencelere maruz kaldığını söyledi.

Kardeşine sahte ve gizli tanık ifadeleriyle müebbet ağır hapis cezası verildiğini dile getiren Çelikdemir, “Gördüğü işkencelerin yanı sıra 60 gün açlık grevi yapan kardeşimde hafıza kayıpları ortaya çıkmaya başladı ve tedavisi de yapılmadı. Adli Tıp Kurumunun verdiği şizofren teşhisine rağmen hala tahliye edilmiş değil” dedi.

Kardeşinin şu anda hastanede 40 kişilik koğuşta tutulduğunu belirten Çelikdemir kardeşi ve diğer hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Toplantıya EMEP İl Başkanı ile bazı partililer de katıldı.