Dr. Şahin konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

29.01.2016 tarihi itibari ile Tunceli Devlet Hastanesine; yüksek ateş, öksürük, boğaz, solunum sıkıntısı gibi şikayetlerle başvuran 21 hastaya influenza ve viral pnömoni ön tanıları konularak tedavilerine başlanmıştır. Bu hastalardan 19 tanesindeki şikayet ve belirtiler Tip A(H1N1) virüsünün influenza vaka yönetim algoritmasına uyduğundan boğaz sürüntü örnekleri alınarak Erzurum Halk Sağlığı Bölge Laboratuvarına tahlil için gönderilmiştir. Gönderilen numunelerden şuana kadar 11 hastamızda Tip A(H1N1) tespit edilmiştir.

halk-sagligi_ic.jpg

Sonuçları pozitif gelen hastalarımızdan 9 tanesi şifa ile taburcu edilmiş, 2 hastamızın tedavisi Tunceli Devlet Hastanesinde devam etmekte olup genel durumları iyidir. Ayrıca 3 hastamızın da numuneleri alınmış henüz sonuçları belli olmamıştır. Bu hastalarımızdan 2 tanesinin Tunceli Devlet Hastanesinde, 1 tanesinin ise Elazığ da tedavileri devam etmekte olup genel durumları iyidir.

Mevsimsel olarak artış gösteren grip vakalarından korunmanın en kolay yolu kişisel hijyene dikkat etmektir. Özellikle ellerin sabunla sık yıkanması hastalığın bulaşmasını önemli ölçüde engellemektedir. Bunun haricinde özellikle 65 yaş üstü kişilerin, kronik hastalığı bulunanların ve hamilelerin maske kullanması ve grip aşılarını yaptırmaları gerekmektedir.