Açıklamada şunlar kaydedildi: “30 Mart’ta Yerel Seçimler olacak ve son dönemde gündemde bunun üzerine şekillenmektedir. Dersim’de de bu durum farksız değil. Dersim’de halka seçimden seçime giden, burada yaşayanların tek bir sorununu çözmek için tek bir adım atmayan, onları yalanlarıyla kandırarak oy toplamaya çalışan düzen partilerinin dışında, devrimci-demokrat kurumların iki adayı bulunmaktadır.

                Devrimci-Demokrat kurumlar; BDP-ESP-PARTİZAN-HDP-EMEP-EÖC’nin oluşturduğu birlik “DEVRİMCİ GÜÇ BİRLİĞİ” adı ile ve DHF-TKP’nin oluşturduğu birlik “DERSİM DEMOKRATİK HALK DAYANIŞMASI” adı ile seçimlere girmektedirler.

                Dersim’de yerel seçimler böyleyken, adaylar, birlikler ve bu birliklerin içinde yer alan devrimci kurumlar belliyken gittiğimiz hemen hemen her yerde Dersim Halk Cephesi olarak DHF-DDHD’nı desteklediğimiz, ya da beraber seçimlere girdiğimiz yönündeki düşüncelerle karşılaşıyoruz. Böyle bir durum yokken, bu tür bir düşüncenin yaygın olarak Dersim halkının içinde yer almasından kaynaklı bu konuya açıklık getirmek bizim için bir elzem olmuştur.

                DHF-DDHD ile yerel seçimlere dair bir birlik görüşmemiz olmuş ama bu görüşmeler sonucunda bir birlik çıkmamıştır. Yani hakkımızda çıkan “Dersim Halk Cephesi, DHF-DDHD’nı destekliyor ya da birlikte seçime giriyor” yönündeki söylentinin bir gerçekliği yoktur.

                Sonuç olarak;

                DHF-DDHD ile bir görüşmemiz olmuş ama bu görüşmelerin sonucunda bir birlik olunmamıştır. Dersim’de yerel seçimlerde desteklediğimiz, birlik olduğumuz hiç kimse yoktur. Çıkan söylentilerin hiçbir gerçekliği yoktur.

Tüm Dersim halkının bilgilerine sunarız.”