TBMM Başkanlığı’na Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi önergesinde şunları dile getirdi: “Türkiye'de son günlerde art arda yaşanan terör saldırılarında hükümetin istihbarat zaafı tekrar ortaya çıkmıştır. Türkiye’de yaşanacak saldırılar ile ilgili yurttaşlarımız, yabancı istihbarat birimlerini veya büyükelçiliklerini takip etmektedir. Türkiye’de büyükelçilikleri bulunan ülkeler son günlerde vatandaşlarını sık sık uyarmanın yanı sıra elçilik binalarını ve okullarını kapatmaktadır. Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerden sonra Kanada Hükümeti, 24 Mart tarihinde resmi internet sayfasında Türkiye’deki vatandaşlarını uyarmıştır.

Kanada hükümetinin uyarısı:

•             Suriye sınırına 10 km mesafede kalan yerlerden uzak durun.

•             Hakkâri, Siirt, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Tunceli, Batman, Muş, Diyarbakır ve Hatay'da zorunlu olmayan seyahatlerinizi erteleyin.

•             Ankara'daki Kızılay ve Ulus bölgelerinden terör saldırılarına karşı uzak durun.”

Hakverdi, Başbakandan konuyla ilgili şu sorulara yanıt istedi:

1.            Kanada hükümetinin uyarısına dair elinizde istihbarat var mıdır?

2.            Kanada hükümetinin uyarıda bulunduğu yerler ile ilgili güvenlik önlemleri arttırılmış mıdır? Yoksa yayın yasağı ve sosyal medyanın kapatılması için mi önlemler alınmıştır?

3.            Kanada hükümetinin resmi internet sayfasında yer alan duyuru ile ilgili istihbarı bilgiyi Kanada Hükümeti ile hükümetiniz mi paylaşmıştır? Yoksa Kanada hükümeti mi size saldırı olacağını bildirmiştir?

4.            Kanada’nın Kızılay ve Ulus uyarısını MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ilettiniz mi? Bu uyarıdan haberi var mıdır?

5.            Türkiye’de olabilecek saldırılar ile ilgili son günlerde MİT yerine yabancı ülkelerin art arda uyarılarda bulunması istihbarat zaafını gösterdiği halde Hakan Fidan halen neden görevi başındadır?