Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, İl Müdürü Orhan Kaya, müdür yardımcısı, şube müdürleri ve Tunceli Ziraat Odası Başkanı Mazlum Arslan katıldı.

Slayt eşliğinde müdürlüğün 2012 yılı çalışmaları ve 2013 yılında yapmayı planladıkları çalışmaları anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, özellikle arazi toplulaştırmasının önemine değindi.

İl Müdürü Kaya, “Arazi toplulaştırması projesi ile ilimizde yaklaşık 36 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırması yapılacak. Toplulaştırma alanları 2013 yılında belirlenerek çalışmalara başlanacaktır” dedi.

gida_ic.20130123190221.jpg

Tunceli Ziraat Odası Başkanı Mazlum Arslan da toplantıda yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ziraat Odasının bir aile olduğunu belirterek, birlikte yapılacak olan çalışmaların önemine değindi.

Kahvaltılı olarak düzenlenen toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz ise, organik tarımın desteklenmesi ile sertifikasyon çalışmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Sanayileşmenin olmadığı Tunceli’de bakir alanların çok olduğunu söyleyen Yonsuz, “Bütün bunları bir de iklimin elverişli oluşu eklenince tarım ve hayvancılık konusunda önemli girişim ve çalışmalar yapılabilir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 2012 yılı çalışmalarına ilişkin detayları gazetemizden ve internet sitemizden takip edebilirsiniz.