Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde bir grup genç, belediyeye başvuruda bulunarak Gezi Eylemleri sırasında hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin bir caddeye verilmesi talebinde bulundu. Belediye Meclisi de talep doğrultusunda eski ismi Petrol Ofisi olan caddenin ismini Gezi Şehitleri Caddesi olarak değiştirilmesi yönünde karar aldı.

Alınan karar, Kaymakamlık tarafından da onaylanınca bahsi geçen Caddeye Gezi Şehitleri Caddesi tabelası kondu.

Bir önceki Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Gezi Olaylarının ardından kendilerine bu yönlü talep geldiğini belirterek, “Ülkemizde Gezi eylemleri oldu. Bu eylemlerde birçok insan, genç, duyarlı vatandaş ülkede yaşanan olumsuzluklar, mevcut hükümetin baskıları, özgürlüklerinin kısıtlanmasından dolayı hak arama mücadelesi verdi. Yaşanan bu süreçte birçok aydın, Sosyalist, devrimci öldürüldü. Tüm yaşanan bu süreçlerden sonra gençlerimizden isim değişikliği konusunda talep geldi. Biz de bu talep doğrultusunda bu değişikliği yaptık. Bizler de Gezi ruhuyla yaşıyoruz. Onlar bizim onurumuz; gururumuzdur. Onları hep yaşatacağız” dedi.

Yeni seçilen Belediye Başkanı Müslüm Tosun ise; “Gezi olaylarına bakıldığı zaman tekçi bir anlayışın halka herşeyi ben bilir ben yaparıma bir karşı çıkış olduğunu görüyoruz. Gezi, sadece bir ağaç olayı değil insanların özel hayatlarına müdahaleden duydukları rahatsızlığın dışavurumuydu aynı zamanda. O nedenle bu değişikliğin talep edilmesi ve hayata geçirilmesini olumlu buluyorum. Bu değişiklik sadece tabeladan ibaret değil aynı zamanda adres veri tabanına da işlenerek hayata geçirildi. Duyarlılık gösteren herkese de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tosun, Pülümür’ü toplumsal duyarlılıkların yanı sıra sanat ve edebiyat kenti yapma konusunda başlatılan çalışmaları da büyütmeye çalışacaklarını söyledi.

cadde_ic.jpg 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ GENÇLERİ DE MUTLU ETTİ

İsim değişikliğinin hayata geçmesi ilçede yaşayan gençler arasında da memnuniyetle karşılandı.

Eren Barış Eke isimli Pülümürlü Genç, “Dersim ve Pülümür yıllardır bu tip olaylara her zaman aynı duyarlılığı gösteriyordu. Dönemin belediye başkanını ve bu fikri destekleyen herkese duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu bizim için onurdur; gururdur” dedi.

İsim değişikliği konusunda başvuruda bulunan gençlerden İsmail Yoleri ise; “Petrol Ofisi Caddesi’nin isminin Gezi Şehitleri Caddesi olarak değiştirilmesini talep eden gençlerden biri de benim. Değişti. Mutluluk duydum. Umarım bundan sonra demokratik haklarını arayan gençlerimiz öldürülmez. Biz de böyle levhalara isimleri yazmak zorunda kalmayız. Ülkem için demokrasi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Pülümür Belediyesi daha önce de Türk Edebiyatı’nın usta kalemlerinden Pülümürlü Şair Cemal Süreya’nın heykelini yaptırarak adından söz ettirmişti.