10 Ocak 2022 tarihli Özgür Dersim Gazetesi yazarı Sayın Fikri Taş’ın köşe yazısında Belediye Kütüphanesinden bahsetmiş, kütüphanenin önemli bir gelişme olduğunu yazmıştır. Bir de ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan bahisle “ ülke zor koşullardan geçiyor, vatandaş zorda, daha da zor günlerin olacağını” açıklamıştır. 
Belediye başkanı olarak görev yaptığım 1994-1999 yılları arasında halk ekmek hizmetimden bahsetmiştir. Kendisine okurlarımız aracılığıyla teşekkürlerimi iletiyorum. 
1994-1999 yılları arasında Tunceli Belediye Başkanlığını yürüttüm. Benim belediye başkanlığı yaptığım dönemde 1994-1997 yılları arasında Türkiye yine aynı ekonomik krizleri yaşıyordu. Belediye olarak üzerimize düşen görevlerin olduğunun bilinciyle yapılması gereken hizmetleri halkımıza sunmak ve yanında olmaktı. 
Köylerin boşaltılmasıyla birlikte şehir merkezine doğru yaşanan büyük göç ve artan yoksullukla birlikte evine ekmek götüremeyecek durumda olan vatandaşlarımıza ilk görev olarak belediye halk ekmek fırınını hayata geçirdik. Halka günlük 8 bin ucuz ekmek vermenin yanı sıra ciddi bir istihdam yarattık ve her mahallede halk ekmek büfeleri kurduk. Bu fırında çalışmak üzere 15 yurttaşımıza iş imkanı sağlamış olduk. Alım gücü olmayan ailelerimize de düzenli ekmek temin ettik. Bu hizmeti yapmaya başlarken özel fırın işletmecileri ile ciddi şekilde karşı karşıya geldik. Şikayetlerde bulundular. Şikayetlerinde belediyenin kendilerini zarara uğrattığını ve belediye yönetiminin belediyeyi zarara uğrattığını iddia ederek çeşitli makamlara şikayetlerde bulundular. Biz de bunlara karşı “belediyeyiz belediyenin görevi kar etmek değil, halka hizmet etmektir” diyerek halkımıza bu hizmetimizi kesintisiz olarak sürdürdük. 
Üzülerek belirtmek istiyorum ki bu hizmeti benden sonra gelen belediye başkanları sahip çıkmayarak ortadan kaldırdılar. Şu anda belediye yönetimine düşen acil görevler arasında belediye fırınını tekrar faaliyete geçirip halka ucuz ekmek vermektir.  
Bir belediye eski başkanının ilimizde yayın yapan bir gazeteye yaptığı açıklamada “gelmiş geçmiş belediye başkanları arasından en çok hizmeti kendisinin ve kayyum Tuncay Sonel’in yaptığını iddia ederek onlardan başka kimsenin belediyecilik hizmeti sunmadığını açıkladı.” Ben buna cevap verme gereğini duymuyorum. 
Kendi dönemimdeki fırın ile ilgili belge ve resimleri de halkımıza arz etmek üzere yazıma ekledim. Bundan sonraki yazılarımda 1994-1999 yılları arasında açtığımız belediye kütüphanesi, belediye müzesi ve diğer hizmetlerimin nasıl yok edildiğini anlatacağım.