Balada Park Otelde iki gün süren programın ilk gününde Kalkınma Kurul Başkanı ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek tarafından Kalkınma Kurulu Perspektifinden Ajans konulu sunum eşliğinde kurul ve ajans çalışmaları hakkında bilgiler verilirken, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop tarafından da 2010-2015 faaliyetleri hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirildi.

Oluşturulan komisyon çalıştayların da iki gün boyunca kurul üyeleri görüş ve önerilerini beyan ederken, görüşmelerin moderatörlüğünü ve koordinasyonunu ise TÜBİTAK TÜSSİDE gerçekleştirdi. Görüş alış verişi yapılan çalıştayda, ajansın uygulamalarına yönelik tavsiye kararlar alınıp, programın kapanışında ise çalıştay sonuçlarının sunumu yapıldı.

“Verimli bir kurul toplantısı gerçekleştirildiğini” ifade eden Munzur Üniversitesi Rektörü ve Fırat Kalkınma Ajansı Kurul Başkanı Prof. Dr. Ubeyde İpek, kurul toplantısına katılan komisyon üyelerine teşekkür ederek, ilerleyen günlerde benzeri organizasyonlarda tekrar bir araya geleceklerini söyledi.