Fişleme listesinin başında yer alan Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, konuya ilişkin yasal süreç başlatacağını belirtti.

Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde iddialara göre, jandarma komutanlığı ve ilçe emniyet amirliği tarafından başta belediye başkanı Cevdet Konak olmak üzere, siyasi parti yönetici ve üyeleri, kamu çalışanları ve vatandaşlar fişlendi. Fişleme listesinde, şahısların kimlik bilgileri, ev adresleri, telefon numaralarının yanı sıra saç şekli, saç ve göz rengi, konuşma tarzı, aşireti ve bağlantısı olduğu ileri sürülen örgüte varıncaya kadar bilgiler yer aldı.

 

Belediye Başkanı, “hukuksal haklarımı arayacağım”

Fişleme listesinin başında yer alan Hozat Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, fişlemeye ilişkin hukuksal haklarını arayacağını söyledi.

Fişlemenin topluma yönelik siyasal bir saldırı olduğunu belirten Konak, “Hukukta bunun tanımı skandaldır. Tüm bireyler fişlenerek kontrol altına alınmaya çalışıyor. Hukuk devletlerinde, demokratik açılım ve adımların tartışıldığı; fişlemenin bittiğinin söylendiği bu süreçte bunların yaşanması toplumu derinden üzmüştür. Bunu kınıyoruz. Yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Ben de hukuksal haklarımı aramak suretiyle bunun takipçisi olacağım. Fişlemede mensubu olduğum aşirete dahi yer verilmiş ve 1938’li yıllara kadar gidilmiş. Bu da gösteriyor ki üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen mevcut anlayış devam ediyor. Sayın başbakan bu ülkede fişlemenin bittiğini kamuoyuyla paylaştı. İnsanların özel yaşamına, toplumsal yaşamına hiçbir gücün müdahale etmediğini söyledi. Kendi ilçe başkanı ve ailesi de fişlenmiştir. Bunun gereğini yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

Ak Parti İlçe Başkanı Aydın, “gülüp geçiyorum”

Fişleme listesinde oğluyla birlikte yer alan Ak Parti Hozat İlçe Başkanı İshak Aydın, fişleme olayını sadece gülüp geçtiğini söyledi.

37 yıldır Hozat’ta yaşadığını ve iktidar partisinin ilçe başkanı olduğunu dile getiren Aydın, “bugüne kadar yasadışı bir işim olmadı, olamazda. İlçemin, insanlarımın iyiliği için çalışmak dışında bir şey yapmadım. O yüzden bunlara gülüp geçiyorum” dedi.

Tunceli Valiliği de olayla ilgili inceleme başlatıldığı bilgisi verdi.