Belediyenin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin hazırlıkları kapsamında programın içeriğinin belirlenmesi amacıyla Belediye, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve aktivistlerin katıldığı toplantılar devam ediyor.

31 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan festivalin programın içeriğinin belirlenmesi için düzenlenen toplantıya, Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, Belediye Eş Başkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, İlçe Belediye Başkanları, STK, Siyasi Parti Temsilcileri ve Aktivistler katıldı.

Festival Programının belirlenmesi için herkesin görüşünü sunması gerektiğini belirten Eş Başkan M. Ali Bul, “Festivalin taslağını oluşturmak için sizlerin fikir ve önerileriz önemli” dedi.

Bul, Festival programının belirlenmesi için toplantılar yapmayı sürdüreceklerini, Dersim gerçekliğini ve kentin dokusuna uygun bir programın oluşmasını önemsediklerini, fikir ve görüş alış verişinden sonra programın ortaya çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Her yıl düzenlenen Festivalin içeriğinin tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayan Eş Başkanı Bul, “Dersim’in İnanç, Dil, Kültür, Kızılbaş Aleviliği, yaşanan katliamlar ve ekolojik kıyımlara ilişkin bilgilendirmelerin olması ve yaşananları unutmamak adına çalışmalar yürütmeliyiz. Son dönemde yaşananlara ilişkin panellerin, söyleşilerin, atölye çalışmaları oluşturmak ve çalışmalarda barış ve kardeşlik mesajını vermeliyiz. Dersim genelini kapsayan bir festival oluşturmalıyız. Çok ses getirecek ve yaşamın tüm renklerini yansıtacak bir festival yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

festival_ic-002.jpg

 

festival_ic1-002.jpg