Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Eylem Planı (2016-2019)”; otizmli bireylerin ve ailelerinin artan ihtiyaçlarını ve çeşitlenen taleplerini karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak; ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmetlerinin sunulabilmesini sağlamak için oluşturularak uygulamaya koyuldu.

genclerimizle-birlikte-(1).jpg

İlimizde de Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Eylem Planı hazırlıkları kapsamında valiliğin himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Munzur Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve STK’ların temsilcilerinin bulunduğu “Otizm Eylem Planı İl İzleme ve Değerlendirme Kurulu” oluşturularak 30 Mart tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirmişti.

Toplantıda alınan karar gereği il merkezinde bulunan tüm Lise 12. sınıf öğrencilerine yönelik okullarda aynı anda Otizm ile ilgili eğitimler verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Okulların Rehberlik Servisi tarafından Lise 12. sınıf öğrencilerine Otizmin tanımı, otizmin yaygınlık ve sıklığı, otizmli çocukların bilişsel ve sosyal gelişim özellikleri, davranışsal ve duyusal özellikleri, dil ve iletişim özellikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu, Dersim Anadolu Lisesi lise 12. sınıf öğrencilerine verilen eğitime katılıp öğrencilerle birlikte bir süre dersi dinledi.

Burada bir açıklama yapan Milli Eğitim İl Müdürü Aslanoğlu, “İl Müdürlüğümüz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüklerimizin birlikte organize ettiği Otizm Spektrumu Bozukluğuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak üzere bu gün bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Siz değerli öğrencilerimize de Otizm ile ilgili bilgiler vermek istedik. Çalışmada emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitimlere de katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Sizler yarının anne ve babaları olacaksınız. Sizlere bu gün Otizm Spektrumu Bozukluğu hakkında kısa bilgilendirmeler yaptık. Aynı anda tüm liselerimizde bu çalışmayı yapmak suretiyle belki bir ilki gerçekleştirdik. Unutmayalım ki bizim de çocuklarımız ya da kardeşlerimiz bu durumda olabilir erken tanı ve teşhis bu bozukluğun tedavisinde etkili olacaktır. Eylem planı kapsamında sizlere yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Otizm ile ilgili ana temamız Farket-Kabulet-Bizimle Yürü. Bu gün sizlere farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Başta Valiliğimize ve İl Müdürümüz Mustafa Aslanoğlu’nun şahsında Milli Eğitim camiasına, Rehberlik Araştırma Müdürlüğümüze, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Üniversitemize, SGK İl Müdürlüğümüze ve Özel Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimize verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bildirici, Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Eylem Planı kapsamında çalışmaların devam edeceğini bildirdi.