Kent merkezinde bulunan tüm mahallelerde sürecek özgün kadın toplantılarının ilki Yeni Mahalle’de kadınların katılımıyla gerçekleşti.

Kadın Meclislerinin anlam ve önemine değinen Eş Başkan Nurhayat Altun, Mahalle meclislerin yerelde yaşanan toplumsal ve sosyal sorunları çözmeyi amaçladığını belirtti.

Mahallenin kendi sorunlarını kendi meclislerini oluşturup çözüme kavuşturmanın daha anlamlı olacağını belirten Eş Başkan Altun, “mahallelinin sorunlarının yerinde çözülmesi, kendi sorunlarını çözmenin bir parçası olabilmek, sorunları planlamak ve kadın bakış acısıyla çözüme kavuşturmak için mahalle meclislerini oluşturmalıyız” dedi.

kadin_ic-003.jpg

Her mahallenin kendi özgür kadın meclisleri olacağını belirten Altun, “Kadın meclislerini oluşturarak mahalle sorunlarına yerelde çözüm aramalıyız. Kadının rengi ve kimliğiyle yerelde karar alma süreçlerine katılımı son derece önemlidir. Birlikte meclis oluşturup, kadın bakış açısıyla mahalle sorunlarını planlayarak çözmek için birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Toplantı, kadınların görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.