Altun, haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Belediye Eşbaşkanımız Nurhayat Altun, geçtiğimiz günlerde günlük yerel bir gazete ile sosyal medyada farklı yansıtılan “Kentteki su kaynakları tükenmek üzere”  söylemlerine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye Eşbaşkanlık makamında gerçekleşen toplantıya Altun’un yanı sıra Eşbaşkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, Fen İşleri Müdürü Bülent Yeşilgöz de katıldı.

Yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Eşbaşkanı Nurhayat Altun, “Basına yansıyan su kaynaklarının tamamen kuruduğu, kentte çok ciddi su sıkıntısı yaşanacağı iddiası gerçek dışı olup, yaşanan su kesintilerinin kaynak suların azalması ve kuruması ile ilgisi bulunmamaktadır. Yaşanan kesinti Zağge 2 hattındaki jeneratörün elektrik kesintisinin ardından devreye girmemesinden kaynaklanmış ancak sonra bu sorun giderilmiştir. Kentimizde kaynakların kuruması veya su sıkıntısı yaşanması gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.

Altun’un ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fen İşleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, “Geçtiğimiz hafta Perşembe günü ilimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle, Zağge bölgesinde akşam saatlerinde elektrikler kesilmişti. Otomatik olarak devreye girmesi gereken Kırkgöze Kaynağında bulunan jeneratör sistemi devreye girmemişti. Bu durum Cuma günü sabah saatlerinde hattan depolara su gelmemesi ile fark edilmiş olup, aynı gün hemen müdahale edilerek pompalar saat 13.00 gibi devreye alınmıştır. Ancak depoların ve şebeke sisteminin boş olması nedeniyle, 1 gün boyunca kenttin genelinde ara ara su kesintileri yaşanmıştır. Şebeke sistemi tam toparlanmadan Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallesi sondaj kuyularından biri arıza vermiştir. Pompa ve elektrik pano sisteminde meydana gelen arızanın giderilmesi için çalışma devam etmektedir. Mevcut durumda Atatürk Mahallesi Yurtkur Mevkii dışında, kenttin genelinde genel olarak su kesintisi yaşanmamaktadır” diye konuştu

Yeşilgöz, “Mevcut durumda kentin su ihtiyacı Zağge Kaynağı, Hakis Kaynağı, Zağge2-Kırkgöze Kaynağı, Hagü Kaynağı ve Cumhuriyet(Gazik) Mahallesi’nde bulunan sondaj kuyularından karşılanmaktadır. Zağge2-Kırkgöze Kaynağı ve Sondaj Kuyularında pompa sistemi kurulu olup, bu kaynaklardan su elektrik enerjisi ile temin edilmektedir. Zagge ve Hakis kaynakların kuruması, Hagü kaynağının veriminin düşmesi ve aynı zamanda eş zamanlı olarak hem Zagge2-Kırkgöze ve hem de Sondaj kuyularının pompa sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle, su sıkıntısı yaşanmıştır. Bunlar hepsi üst üste gelince kent genelinde su sıkıntısı yaşandı. Şu an su sıkıntısı yok. Önümüzdeki yıllarda kaynak sularının kuruması, azalması veya yaşanacak kuraklık gibi nedenlerden ötürü kenttin genelinde su sıkıntısı yaşanması beklenmemektedir. Konu ile ilgili Belediyemiz gerekli önlemleri almış olup, vatandaşlarımızın tedirgin olmamaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.